O nama

Međimurski IT Cluster (MIT Cluster) osnovan je 30.svibnja 2007. godine, a okuplja 10 poduzeća koja se bave djelatnostima iz područja informacijsko-komunikacijskih tehnologija na području Međimurske županije, te Međimursko veleučilište. Prosječna starost poduzeća u Clusteru je 7 godina, a u strukturi prihoda najviše otpada na vlastite proizvode 53.5%. Od toga na IT usluge otpada 32.5% prihoda, na prodaju ICT opreme 8% te 6% na ostalo, a članice klastera izvoze 50% svojih proizvoda i usluga. U poduzećima članicama Clustera zaposleno je 85 osoba, od toga 32 ICT specijalista, 20 zaposlenih ima srednju stručnu spremu i 38 ih ima višu ili visoku stručnu spremu, a neka poduzeća sklopila su tehnološka partnerstva s Microsoftom i Borlandom.

MIT Cluster pokriva široko područje djelatnosti:

razvoj i implementacija informatičkih sustava (ERP – sustavi za vođenje proizvodnje, veliko iskustvo u drvnoj industriji), sustavi za upravljanje dokumentacijom i arhiviranje, upravljanje ISO dokumentacijom, izrada web stranica, web aplikacija, (cms, webshop), grafički dizajn, proizvodnja softvera, prodaja hardvera, izrada mreža, poslovni software, multimedija, internet marketing.

Djelatnosti Udruge obuhvaćaju:

  • razvijanje, unapređivanje i koordiniranje strukovne i društvene aktivnosti članova Udruge,
  • organiziranje i koordinacija zajedničke promidžbe i nastupa na tržištu,
  • organiziranje razmjene iskustava i znanja na izvođenju projekata s područja informacijsko-komunikacijske tehnologije,
  • osmišljavanje i razvoj novih informacijsko-komunikacijskih proizvoda i rješenja,
  • suradnja s organizacijama i udrugama informatičke struke,
  • razvijanje programa međunarodne suradnje,
  • suradnja s drugim sličnim udrugama u zemlji i inozemstvu, te svim drugim organizacijama, ustanovama, fizičkim i pravnim osobama koje podupiru rad Udruge,
  • organiziranje stručnih seminara i predavanja za članove Udruge radi razmjene iskustava i informacija.

Misija

Misija MIT-clustera je zajednički nastup na tržištu sa ciljem postizanja veće konkurentnosti vlastitih proizvoda i ostvarivanja sinergijskih učinaka na dobrobit svih članica i zajednice.

Vizija

Vizija MIT-clustera je usklađivanje i integracija metoda i resursa s ciljem stvaranja organizacije koja se može na tržištu pojaviti kao autoritet i regionalni lider te ostvariti sve složenije projekte u RH i EU.