Posjetite smotru istraživačkih radova učenika Međimurja

Čakovec, 29. Travanj 2013.

U dvorani Osnovne škole Prelog održati će se u subotu 16.ožujka 2013. prva smotra istraživačkih radova učenika Međimurja. Smotra je otvorena za građanstvo, a posebno se veselimo dolasku učenika zainteresiranih upoznati se s konceptom istraživačkih radova. Ulaz je besplatan!

Na smotri će gotovo 50 učenika, podijeljenih u tri dobne skupine (7. i 8. razred osnovne, 1. i 2. srednje i 3. i 4. srednje škole) prezentirati svoja 23 istraživačka rada. Osim što je radove recenziralo oko 20 znanstvenika iz čitave Hrvatske, na samoj smotri izlaganja će slušati, te odabrati najbolje prezentiran rad, i povjerenstvo u kojem je šest istaknutih stručnjaka. A, uz to, jednu nagradu dodjeljuju i posjetitelji smotre!

Ovdje možete pronaći detalje o programu smotre, sudionicima, kao i mapu za dolazak do dovorane,

Domaćini smotre su Srednja škola Prelog i Osnovna škola Prelog. Organizatori su MIT cluster, Međimurska županija, Razvojna agencija REDEA, i Institut sinergije znanosti i društva. Financijski su smotru podržali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Međimurska županija i Grad Prelog, a organizacijski pomaže i Srednja škola Prelog.

SADRŽAJ:

  1. Što je smotra istraživačkih radova?
  2. Program događanja
  3. Članovi povjerenstva
  4. Kako doći do dvorane OŠ Prelog
  5. Popis sudionika i raspored izlaganja

Što je smotra istraživačkih radova?

Smotra je okupljanje učenika i njihovih mentora zbog druženja i prezentiranja istraživačkih radova koje su sproveli tokom školske godine. Primarni cilj smotri nije natjecanje, nego prezentiranje istraživačkih radova drugim učenicima i mentorima, ali i široj javnosti koja se na taj način upoznaje i sa znanošću, kao i rezultatima istraživanja koje su sprovodili učenici. Povjerenstvo sastavljena od znanstvenika i stručnjaka odabire nekoliko radova koji se ističu po svojoj kvaliteti, te ih tako javno pohvali i (ovisno o mogućnostima) pruži im šansu za prezentaciju i na većim smotrama u regiji ili svijetu.

Smotra se sastoji od poster sesije gdje učenici u slobodnoj formi izlažu svoje rezultate, formalnog izlaganja gdje se pred komisijom radi kratko izlaganje nakon kojeg slijede pitanja i završne ceremonije. Samoj smotri prethode recenzije pisanih radova koje primarno služe davanju povratnih informacija učenicima kako bi unaprijedili svoj rad.

Sve detalje o tome što je to istraživački rad, te kako su definirana pravila smotre, možete naći OVDJE.

Program događanja

Mjesto: dvorana Osnovne škole Prelog
Vrijeme: subota, 16. ožujka 2013.

8:00 dolazak sudionika
8:00-9:30  dolazak publike i gostiju, razgledavanje postera
9:30-10:00 svečano otvaranje
10:00-13:00 prezentacija učeničkih radova (za detalje vidi ispod)
13:00-13:50 Fizika ekspress
13:50-14:00 dr.Tomislav Portada – prezentacija primjera učeničkog rada koji je kulminirao znanstvenom publikacijom
14:00-15:00 Dodjela priznanja i nagrada

Članovi povjerenstva

Na smotri će učenici svoje radove javno prezentirati ispred povjerenstva kojeg čine:

Kako doći do dvorane OŠ Prelog

Ovdje možete pogledati točnu lokaciju dvorane OŠ Prelog, gdje će se održati smotra, s ucrtanim putem od izlaza s autoceste do škole: Google maps.

Kao dodatna pomoći može poslužiti i Streetview, na kojem se vidi slika škole i dvorane: Google Street View.