Trodnevna radionica “Napredne web tehnologije”

Čakovec, 23. Listopad 2012.

Web development od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća predstavlja jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu i kroz to vrijeme prošao je nekoliko faza razvoja. Od izrade prvih jednostavnih, statičkih web stranica, preko izrade web aplikacija, web development je danas ušao u  novu fazu stavljajući u prvi plan interakciju, odnosno, komunikaciju s  korisnicima.

Kako bi stručnjacima koji rade na web developmentu predstavili najnovije trendove u kreiranju web stranica, ali i web aplikacija, Međimurski IT Cluster i Tehnološko-inovacijski centar Međimurje organiziraju trodnevnu radionicu o naprednim web tehnologijama koja će se održati 7., 8. i 9. studenog 2012. godine  u prostorima Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, Bana Josipa Jelačića 22, Čakovec.

Radionica je prvenstveno namijenjena developerima s naprednim znanjem korištenja HTML standarda i ASP.MVC okruženja, a organizirana je u dva dijela – prvi dan radionice predviđen je za predavanje ex cathedra koje će se održati u Multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje, dok su za preostala dva dana predviđene konkretne radionice na računalima za koje je Tehnološko-inovacijski centar Međimurje osigurao informatičku učionicu s 20 računala. Sudjelovanjem na ovoj radionici steći ćete uvid u najnovije mogućnosti i konkretnu primjenu prezentiranih alata.

HTML (HyperText Markup Language) je ključni element Interneta, odnosno, standardni markup jezik za kreiranje web stranica. HTML5 je posljednja nadogradnja HTML standarda, nedvojbeno najznačajnija od razvoja XHTML-a. Korištenjem HTML5 markup jezika iskoristiti ćete sve mogućnosti inovativnih multimedijalnih sadržaja i geolokacijskih servisa kao i mogućnosti skriptiranja aplikacijskih programskih sučelja (APIs).

ASP.MVC je alternativni pristup razvoju web aplikacija u Microsoft okruženju. ASP.MVC je okvir za kreiranje web aplikacija koristeći MVC (Model View Controller) dizajn, a ujedno omogućuje potpunu kontrolu nad HTML-om, CSS-om i JavaScript-om. Korištenjem ASP.NET MVC-a moći ćete upravljati kompleksnim aplikacijama, budući da ćete se moći usredotočiti na pojedini aspekt razvoja aplikacije, odnosno, svaka grupa programera moći raditi na određenom dijelu aplikacije neovisno jedna o drugoj.

LightSwitch je Microsoft-ova tehnologija za brzi razvoj (RAD) poslovno orijentiranih aplikacija. Korištenjem LightSwitch tehnologije programeri dobivaju mogućnost razvoja poslovnih aplikacija koje se mogu koristiti kao desktop i kao web aplikacije. Fleksibilnost, te proširivost tehnologije čini je vrlo interesantnom kako u malim, tako i u enterprise poslovnim okruženjima.

7. 11. 2012. HTML5
9,30 – 10,00 Registracija
10,00 – 11,00 Uvod u HTML5 razvoj
Rad sa multimedijalnim elementima
11,00 – 11,15 Odmor
11,15 – 12,15 Napredni razvoj sa grafičkim elementima
12,15 – 12,30 Odmor
12,30 – 13,30 Korištenje HTML5 JavaScript tehnologije
8. 11. 2012. ASP.NET MVC
10,00 – 11,00 Uvod u ASP.MVC
Razvoj MVC modela
11,00 – 11,15 Odmor
11,15 – 12,15 Razvoj MVC kontrolera
12,15 – 12,30 Odmor
12,30 – 13,30 Razvoj MVC view-a
9. 11. 2012. LightSwitch
10,00 – 11,00 Uvod u LightSwitch
Razvoj LightSwitch aplikacije (radionica)
11,00 – 11,15 Odmor
11,15 – 12,15 Razvoj LightSwitch aplikacije (radionica)
12,15 – 12,30 Odmor
12,30 – 13,30 Razvoj LightSwitch aplikacije (radionica)

 

Radionica je organizirana u okviru projekta I3CT Crossborder Clustering i projekta ePoslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a broj sudionika ograničen. Kako bi se prijavili  za sudjelovanje, ispunjeni prijavni obrazac pošaljite na adresu elektroničke pošte:  andjelko.vukoja@mit-cluster.hr. Krajnji rok za prijavu je 2. studeni 2012. godine. Dodatne informacije o radionici možete dobiti i putem telefona pozivom na broj 098 939 2179.

 

Predavači: Velimir Sanjković, dipl. inf.

Poslovnu karijeru započeo je u Švicarskoj po završetku varaždinskog Fakulteta organizacije i informatike. Radeći na informatičkim projektima skuplja iskustva i znanja korištenjem raznih tehnologija i operativnih sustava. Po povratku u Hrvatsku osniva S-Soft Software Development, tvrtku specijaliziranu za razvoj web aplikacija. Posjeduje višegodišnje iskustvo u implementaciji web aplikacija za cijeli spektar klijenata u raznim područjima djelovanja. Voditelj je Microsoft lokalne zajednice za područje Čakovca i Varaždina, govornik na konferencijama Advanced Technology Day i Windays, te vanjski suradnik Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Ivan Janušić, mag.inf.

Diplomirao na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu, smjer informacijsko i programsko inženjerstvo. Radeći na raznim projektima, stekao je iskustvo u razvoju različitih tipova aplikacija s naglaskom na razvoj web aplikacija. Od tehnologija za izradu web aplikacija, vrlo dobro poznaje HTML 5, PHP, ASP.net i Java razvojna okruženja. Trenutno je zaposlenik tvrtke Tria d.o.o. koja je specijalizirana za razvoj web i mobilnih aplikacija.

<prijavni obrazac>