Udruživanjem do novog uspjeha i projekta

Čakovec, 22. Listopad 2014.

Međimurski IT Cluster, sastavljen od 10 međimurskih informatičkih poduzeća, ušao je prije nekoliko mjeseci u veliki projekt izrade infrastrukture i programske podrške za razmjenu elektroničkih dokumenata na području Republike Hrvatske. Ovaj klaster jedan je od rijetkih koji već sedmu godinu uspješno djeluje, s vrlo konkretnim projektima. (više…)

Međimurski IT Cluster i Informacijsko tehnološki klaster Istre potpisali Sporazum o suradnji

Čakovec, 9. Svibanj 2014.

U srijedu, 07. svibnja 2014. godine, u prostorima Tehnološkog inkubatora Istarske razvojne
agencije (IDA) d.o.o. u Puli, potpisan je Sporazum o suradnji između Informacijsko tehnološkog klastera Istre (ITC Istra) i Međimurskog IT Clustera. Sporazum su potpisali predsjednik ITC-a Istra Emanuel Blagonić i Anđelko Vukoja, klaster manager Međimurskog IT Clustera. (više…)

Međimurski IT Cluster postao dio Europske inicijative za izvrsnost klastera

Čakovec, 29. Travanj 2013.

cluster_label_bronze

Međimurski IT Cluster postao je dio velike obitelji europskih klastera  - “European Cluster Excellence Initative”. Članstvo u toj prestižnoj europskoj klaster inicijativi predstavlja određenu nagradu  Međimurskom IT Clusteru za sedmogodišnji rad, te za postizanje izvrsnih rezultata u upravljanju klasterom. (više…)

Dobitnici nagrada na smotri istraživačkih radova učenika Međimurja

Čakovec,

U dvorani Osnovne škole Prelog je 16. ožujka 2013. održana prva smotra istraživačkih radova učenika Međimurja. Preko 40 učenika sudjelovalo je s 23 rada, a popis prijavljenih radova može se naći: ovdje.

Domaćini smotre su Srednja škola Prelog i Osnovna škola Prelog. Organizatori su MIT cluster, Međimurska županija, Razvojna agencija REDEA, i Institut sinergije znanosti i društva. Financijski su smotru podržali Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Međimurska županija i Grad Prelog, a organizacijski pomaže i Srednja škola Prelog. Školska knjiga donirala je nagrade.

U nastavku ovog teksta možete proćitati tko su sve dobitnici nagrada u različitim kategorijama. (više…)

Posjetite smotru istraživačkih radova učenika Međimurja

Čakovec,

U dvorani Osnovne škole Prelog održati će se u subotu 16.ožujka 2013. prva smotra istraživačkih radova učenika Međimurja. Smotra je otvorena za građanstvo, a posebno se veselimo dolasku učenika zainteresiranih upoznati se s konceptom istraživačkih radova. Ulaz je besplatan!

Na smotri će gotovo 50 učenika, podijeljenih u tri dobne skupine (7. i 8. razred osnovne, 1. i 2. srednje i 3. i 4. srednje škole) prezentirati svoja 23 istraživačka rada. Osim što je radove recenziralo oko 20 znanstvenika iz čitave Hrvatske, na samoj smotri izlaganja će slušati, te odabrati najbolje prezentiran rad, i povjerenstvo u kojem je šest istaknutih stručnjaka. A, uz to, jednu nagradu dodjeljuju i posjetitelji smotre! (više…)

FiskSDK EXE – promjena Tehničke specifikacije

Čakovec, 27. Listopad 2012.

Porezna uprava objavila je vijest da će se promijeniti algoritam za izračunavanje zaštitnog koda izdavatelja računa. Umjesto dosadašnjeg korištenja privatnog ključa primijenit će se potpisivanje elemenata računa privatnim ključem.

(više…)

Trodnevna radionica “Napredne web tehnologije”

Čakovec, 23. Listopad 2012.

Web development od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća predstavlja jednu od najbrže rastućih industrija u svijetu i kroz to vrijeme prošao je nekoliko faza razvoja. Od izrade prvih jednostavnih, statičkih web stranica, preko izrade web aplikacija, web development je danas ušao u  novu fazu stavljajući u prvi plan interakciju, odnosno, komunikaciju s  korisnicima.

(više…)

Prezentacija MIT Clustera u Mađarskoj

Čakovec,

Na poziv Sveučilišta Pannonia, Sveučilišnog kampusa u Nagykanizsi, i Pannon novum neprofitne regionalne agencije za promicanje inovacija, Međimurski IT cluster sudjelovao je na trećoj radionici za informatičke tvrtke o prednostima klasterizacije. Anđelko Vukoja, klaster menadžer MIT Clustera, održao je prezentaciju o dosadašnjem radu klastera kao i o iskustvima u vođenju klastera. (više…)